100% naturlig, vegansk hudpleje uden kunstige ingredienser.

      

HUDPLEJE TIL PROBLEMHUD OG AKNE

PROBLEMHUD OG AKNE… EN OVERGANGSFASE FOR DE FLESTE

Urenhud, bumser og akne, de fleste af os har enten været der, eller måske oplever du problemet lige nu? Den gode nyhed er, at alle former for akne kan behandles, og at der på markedet findes gode kvalitetsprodukter, som kan rense og behandle din hud. Selv et mildt udbrud kan hos nogen virke hæmmende og generende, og specielt ved svære former bør man opsøge en kosmetolog eller læge for at undgå ardannelser.

Hjemmebrug af produkter: Cleansing Milk, Pepermint Skintonic, Purifying Day Cream og Purifying Serum for at opnå det bedste resultat.

Urenhed og bumser kan påvirke selvværd og humør

80-90 % af alle unge mennesker mellem 14-18 år oplever en periode med uren og fedtet hud. Det giver en tendens til bumser, talgknopper og hudorme specielt i ansigtet, især på kinder, pande og hage. Problemet kan ofte også ses på bryst eller ryg. Dette kan naturligt nok give anledning til en tid med dårligt selvværd, humørsvingninger, og ligefrem være socialt hæmmende. Et stort problem for mange i de unge år, hvor livet ellers skulle være lyst og drømmene store.

Akne er nok den mest almindelige hudsygdom. Stort set alle udvikler det på et tidspunkt i livet i en eller anden grad. Når puberteten er ovre aftager sygdommen gradvist. Det ses dog stadig hos 1% af mænd og 5% af kvinder i 40 års alderen. Det er arveligt, og hvis ens forældre har haft det, er der større risiko for selv at få sygdommen.

Forhøjet hormonniveau og øget talgproduktion

I puberteten stiger niveauet af kønshormoner i kroppen, og det giver bl.a. anledning til en øget produktion af hudfedt og talgproduktion i hudens kirtler. Det betyder at de naturlige affaldsveje i hudens porer, der normalt udskiller og transporterer affaldsstoffer op til overfladen, mere eller mindre tilstoppes af døde hudceller. Som resultat ses en skinnende, fedtet og uren hud fyldt med bumser, synlige talgknopper og sorte hudorme. Hvis huden ikke behandles rigtigt og professionelt, kan urenheder og bumser udvikle sig fra at være forholdsvis uskyldig til nærmest at udvikle sig til en hud med byldelignende betændte tilstande, som giver risiko for decideret ardannelse.

Hvad skyldes bumser og uren hud?

Akne er en fællesbetegnelse for en række hudsymptomer, der skyldes betændelse i og omkring en talgkirtel med dannelse af hudorme (komedoner), røde knopper, eller betændte pustler og evt. store knuder (cyster).

Bakteriefloraen i talget ændres, og aknebakterien(Proprionebacterium acnes) vokser frem. Der kan opstå betændelse i og omkring hudormene, hvorved der opstår røde og gule betændte knopper (bumser).

Er betændelsesreaktionen kraftig, kan der komme større hævede næsten væskefyldte knuder (cystisk akne). Dette sker fordi bakterien danner en række betændelsesfremmende stoffer samtidig med, at talgkirtlen brister. Bakterier og indholdet fra kirtlen medfører irritation i det omgivende væv.

Fakta om akne:

Man inddeler de forskellige typer efter hvilke slags elementer, som er dominerende. Der skal dog være hudorme tilstede, for at diagnosen kan stilles.

De mest almindelige former er:

 • Overfladisk ikke-betændt akne/hudorme. Her kan man se mørke/åbne og lyse/lukkede hudorme. De lukkede hudorme øger muligheden for udvikling af betændte bumser.
 • Overfladisk betændt akne. Her er der tale om overfladiske betændte bumser, hvor der ud over hudorme ses røde knopper og gule betændte knopper.

Tålmodighed og behandling

Når vi taler om pleje af uren hud, gælder det om at finde frem til en daglig hudplejerutine, som kan rense, pleje og berolige din hud, så dine hudproblemer så hvidt muligt holdes nede i den tid det tager, indtil kroppen har fundet sit nye hormonniveau. Du skal være indstillet på at være lidt tålmodig, og at det er helt naturligt først at kunne se et forbedret resultat op til 3 måneder efter at du er gået i gang med din behandling med nye hudplejeprodukter. En kosmetolog vil som regel begynde din behandling med at foretage en eller flere dybderensende ansigtsbehandlinger. Herefter aftaler I, hvilke produkter du skal anvende for at pleje og behandle din hud fremover.

Økologiske og 100% rene produkter til behandling af din problemhud

Hos Elisabeth Gierus anvender vi kun 100% rene og økologiske produkter uden parfume, parabener eller anden skadelig kemi. På den måde kan du være sikker på, at vi sammen finder frem til de mildest og mest velegnede produkter, som netop din hud kan tåle i den eller de perioder, hvor du er generet. Du kan derfor trygt kontakte os, hvad enten du søger en creme mod behandling af fedtet hud med bumser og eller akne. Det gælder om, at du føler dig i trygge hænder, og har tillid til din behandler.

Gode råd til pleje af din urene hud og akne

 • Lad vær med at klemme eller kradse i dine bumser og urenheder, også selvom det kan være svært. Det er den bedste måde at forebygge ardannelser, og i det hele taget irritere din hud endnu mere.
 • Brug en mild shampoo, når du vasker hår, og undgå så vidt muligt hårstyling produkter
 • Daglig og mild afrensning af din hud skal ske morgen og aften med et renseprodukt, specielt beregnet til uren og fedtet hud.
 • Al make-up skal fjernes 100 % (og din make-up bør være oliefri), så du efterlader din hud så ren som muligt. Derefter påfører du din plejende og milde skintonic, og efterfølgende hudcreme til fedtet og uren hud (eller specialcreme fra en hudlæge)
 • Sørg for at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen, så du sikre at din hud har endnu bedre mulighed for at skille sig af med urenheder og affaldsstoffer.
 • Du skal også være ekstra opmærksom, hvis du opholder dig i solen. Brug altid solcreme, og meget gerne en økologisk solcreme, med høj solfaktor til både ansigt og krop. Sol kan forværre akne, og en uren, skoldet hud kan være meget smertefuld.
 • Stress er/kan også være med til at give dig endnu flere bumser og urenheder, så tag vare på dig selv
 • Tænk også på, hvad dit tøj er lavet af. Bomuld lader huden ånde, mens tøj af kunststoffer som nylon og polyester har en tendens til ikke at lade varmen komme ud. Din hud får sværere ved at ånde, og porrerne i huden tilstoppes endnu mere. Undgå også brug af kasket og pandebånd.
 • Søge hjælp hos en kosmetolog el. læge

Vi kan også tilbyde råd og vejledning til andre former for hud og hudproblemer, såsom:

HUDPLEJE PRODUKTER - ALLE KATEGORIER

Kosmetolog og skønhedsklinik

Elisabeth Gierus Skincare

Gl. Kongevej 171 A
DK-1850 Frederiksberg C.